Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az őszi felfázás ellenszere – áfonyatea
  2023-11-11 21:54:03, szombat
 
  Ősszel és télen sokan kapnak el húgyúti fertőzéseket, ami nem másnak, mint az úgynevezett felfázásnak a következménye. Sok embernek meg sem kottyan a kinti hideg, míg mások a lakásban is könnyedén és gyorsan fel tudnak fázni már annyi idő alatt is, míg zokniban töltenek el pár percet, azaz nem vesznek fel benti papucsot.

A felfázás egyik nagy ellensége az áfonya. Nemcsak friss, hanem fagyasztott gyümölcsként is beszerezhető és rendkívül hasznos, de az áfonyalé és az áfonyatea is nagyon áldásos lehet a felfázásos napokban, hiszen jelentősen lerövidíti a betegség időtartamát és mivel nem engedi elszaporodni a húgyutakban és a húgyhólyagban a baktériumokat, így nem kell kellemetlen fájdalmaktól sem szenvednünk. Ugyanis ha a felfázást, a húgyúti fertőzést nem kezeljük, akkor akár ez a vesékre is ráhúzódhat, ami nagy fájdalmakat is okozhat.

Az áfonyateát készíthetjük szárított gyógynövényből és teafilterből is. Az elkészült teához adhatunk még áfonyalevet, illetve mézet és citromlevet, mert így sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz a gyógyulásunk.

Az áfonya és az áfonyatea nemcsak felfázás esetén lehet nagyon hasznos, hanem a menstruáció során jelentkező hasi fájdalmak és görcsök csillapításában és oldásában is a segítségünkre lehet.

Az áfonyalé és az áfonya csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait is, hiszen segít az LDL-koleszterin-szint csökkentésében. Ez azért is nagyon jó hír, mivel a túl sok koleszterin mintegy plakk formájában lerakódik az erek és artériák belső falára és így fokozza a vérrögképződés kockázatait.

Ha szeretnénk megszabadulni a súlyfeleslegünktől, ha szeretnénk kicsit felpörgetni az anyagcserénket, akkor csak annyi a dolgunk, hogy mindennap elfogyasztunk egy-két csészényi áfonyalevet vagy áfonyateát. A testsúlycsökkenést annak is köszönhetjük, hogy az áfonyalé hatására beindul a zsírégetés folyamata a szervezetben, illetve az áfonya szerves savakat is tartalmaz, amelyek segítenek a szervezetből kiüríteni a méreganyagokat, amelyek sok esetben gátjai lehetnek a fogyásnak.

A tisztító hatásokkal rendelkező gyógytea nemcsak a vesék és a máj munkáját könnyíti meg, de a nyirokrendszer megtisztításában is aktívan részt vesz, ami szintén csakis pozitív hatással van a test működésére és a belső szervek egészségére.

Az áfonyát fogyaszthatjuk nyersen, önmagában, adhatjuk a reggeli müzlinkhez is, turmixital szerves részét is képezheti, de még teát is készíthetünk ebből a gyümölcsből.

Narancsos áfonyatea hozzávalói:
1 zöldtea-filter,
2 marék friss vagy fagyasztott áfonya,
1 nagyobb narancs,
1 lime,
• egy teáskanál fahéj,
egy csipet szerecsendió,
méz.

Elkészítése:
Rakjunk fel vizet forrni, adjuk hozzá a zöldtea-filtert, az áfonyát és a fűszereket, majd szűrjük le, aztán facsarjuk bele a narancsok és a lime levét. Felfázás ellen is fogyaszthatjuk, de betegség idején igazi áldás lehet ez a remek tea.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megtisztításában, csillapításában, fogyaszthatjuk, nyirokrendszer, gyógynövényből, csökkentésében, vérrögképződés, anyagcserénket, méreganyagokat, segítségünkre, megszabadulni, elfogyasztunk, baktériumokat, húgyhólyagban, következménye, köszönhetjük, szerecsendió, fájdalmaktól, teafilterből, készíthetjük, fertőzéseket, gyógyulásunk, elszaporodni, szervezetben, beszerezhető, készíthetünk, szervezetből, gyümölcsként, fagyasztott, áfonyalevet, kellemetlen, időtartamát, húgyutakban, fájdalmakat, elkészítése, koleszterin, úgynevezett felfázásnak, kinti hideg, felfázás egyik, felfázásos napokban, betegség időtartamát, húgyúti fertőzést, áfonyateát készíthetjük, elkészült teához, áfonyatea nemcsak, menstruáció során, segítségünkre lehet, áfonya csökkenti, vérrögképződés kockázatait, áfonyalé hatására, zsírégetés folyamata, áfonya szerves,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Byron - Ahogy itt jár -...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szabolcska Mihály – Ákác...  Próbálj meg ...  Makszim Gorkij gondolata  Mi lenne ha  Paul David Tripp Április 21  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem  Facebookon kaptam  Png férfi  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Rátalálsz  Minden harmadik...  Png csokor  Nem tudhatod  képre írva  Nem méltó hozzád  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Hogy lehet megtartani  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Akarat  Jó éjszakát  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva  Png ház  Alvó cicák  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Szívem tiéd  Sose bánj semmit  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete István - Akác  A televizió nem a kultúrát kép...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Png virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kislány  Neked tudnod kell  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Popper Péter szavai  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Rátalálsz  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kerüld el az evangélium örömén...  Tanuld meg ezt a versemet  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
úgynevezett felfázásnak, kinti hideg, felfázás egyik, felfázásos napokban, betegség időtartamát, húgyúti fertőzést, áfonyateát készíthetjük, elkészült teához, áfonyatea nemcsak, menstruáció során, segítségünkre lehet, áfonya csökkenti, vérrögképződés kockázatait, áfonyalé hatására, zsírégetés folyamata, áfonya szerves, szervezetből kiüríteni, tisztító hatásokkal, nyirokrendszer megtisztításában, test működésére, belső szervek, áfonyát fogyaszthatjuk, reggeli müzlinkhez, teáskanál fahéj, csipet szerecsendió, lime levét, megtisztításában, csillapításában, fogyaszthatjuk, nyirokrendszer, gyógynövényből, csökkentésében, vérrögképződés, anyagcserénket, méreganyagokat, segítségünkre, megszabadulni, elfogyasztunk, baktériumokat, húgyhólyagban, következménye, köszönhetjük, szerecsendió, fájdalmaktól, teafilterből, készíthetjük, fertőzéseket, gyógyulásunk, elszaporodni, szervezetben, beszerezhető, készíthetünk, szervezetből, gyümölcsként, fagyasztott, áfonyalevet, kellemetlen, időtartamát, húgyutakban, fájdalmakat, elkészítése, koleszterin, érrendszeri, kockázatait, gyümölcsből, menstruáció, felpörgetni, citromlevet, hatékonyabb, úgynevezett, szenvednünk, egészségére, felfázásnak, szeretnénk, áfonyateát, fűszereket, működésére, müzlinkhez, zsírégetés, felfázásos, lerövidíti, ráhúzódhat, rendelkező, jelentősen, hozzávalói, betegségek, hatásokkal, formájában, turmixital, jelentkező, fertőzést, folyamata, áfonyatea, mindennap, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.